Meridiaan taping en crossing

Image

Wat is Meridiaan taping en crossing en wat doet het

Acutaping of kinesio taping is een relatief jonge therapie die wordt gebruikt bij de behandeling van pijn, voor ondersteuning en bewegelijkheid. Het hoofddoel van deze therapeutische vorm is een zachte en holistische benadering van pijn.

Het woord 'kinesio' komt uit het Grieks en betekent 'beweging' (movement), taping staat voor 'plakkerige bandage'. Het was de Japanse arts en chiropractor Kenzo Kaze die in de jaren '70 de taping therapie ontwikkelde. Destijds werd deze taping methode ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden en te herst ellen naar een natuurlijk evenwicht. De achterliggende gedachte is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast o.a. ook voor bloed- en lymfecirculatie en temperatuurregeling . Als de spieren niet goed functioneren , kan dat dus een scala van klacht en veroorzaken. Bij de kinesio taping techniek wordt gebruikgemaakt van het natuurlijk herstellend of zelfgenezend vermogen van de mens. De prikkel die de mens krijgt om te herstellen gebeurt in de vorm van een elastische tape. Deze tape activeert het zenuwstelsel en de algemene circulatie waardoor de betreffende spieren en pezen snel kunnen herstellen. Het verschil tussen gewone sporttape en kinesio tape is dat de laatste rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke beweging wat tot drukverhoging kan leiden. De kinesio tape of meridiaan tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en het stimuleren van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

De functies van de tape zijn: verminderen van pijn, ondersteunen van spieren en gewrichten, oplossen van oedeem en het corrigeren van gewrichten en weefsel. De tape kan dagen blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat er gedurende 24 uur per dag herstel plaatsvindt van de klacht. De tape heeft ongeveer de dikte en het gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademt en er zijn geen contra-indicaties van toepassing.

De taping methode is bijzonder effectief bij overbelasting, zoals achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, een tennisarm, verstuikingen en kneuzingen (die bovendien sneller genezen). Deze methode kan tevens worden gecombineerd met lymfedrainage. De tape wordt aangebracht op functionele anatomische delen van het lichaam of op de plaatsen waar pijn of oedeemvorming is. Het stimuleert de vrije stroming van Qi (energie) en het lymfevocht.

De meridiaan taping methode is anders dan de kinesio taping, omdat het meer werkt met de meridiaanbanen en hun energiedoorstroming. Kinesio taping wordt direct lokaal aangebracht op het gebied, spier, ligament of gewricht waar de pijn zit. Meridiaan taping wordt niet alleen in het pijnlijke gebied aangebracht maar ook op andere delen van het lichaam: daar waar belangrijke acupunten liggen bij de behandeling van bepaalde klachten.

Image

Hoe ziet een behandeling eruit

Mijn salon is in Amsterdam te vinden. Als je binnen komt dan is de ruimte al gevuld met de heerlijke geuren van essentiële oliën.

Ik wil deze dienst in eerste plaats als stukje extra zorg aanbieden aan de klanten die bij mij komen voor een massage/ behandeling. Met taping en crossing kan ik wanneer iemand bepaalde klachten heeft het lichaam nog wat extra ondersteunen.

Wilt iemand alleen de taping dan is dit ook mogelijk maar is het wel duurder dan voor klanten die ook een massage hebben geboekt

Welke producten gebruik ik en waarom

Ik maak in mijn salon in Amsterdam gebruik van verschillende producten. Alle producten die ik gebruik zijn allemaal 100% natuurlijk. Het is daarom voor mij ook belangrijk om te weten of je wellicht een allergie hebt. Daarnaast kan ik bij enkele klachten soms gebruik maken van een essentiële olie. Indien ik dit wil doen zal ik hier altijd eerst om toestemming vragen bij je. Mocht je een lekkere geur willen aan je massageolie dan is dit ook mogelijk.NB Ik ben geen dokter of specialist en daarom:

  • Kan ik geen diagnose stellen of aandoening vaststellen
  • Kan ik niet iets voorschrijven zoals medicijnen of kan ik huidige medicatie wijzigen. Dit dient altijd in overleg met uw arts of deskundige te gebeuren.
Statera Oleum - Met Oliën in Balans

Statera Oleum, Met oliën in balans!