Kruidenstempel Massage

Image

Wat is een kruidenstempel massage en wat doet het

In 1963 opende archeologen in Irak een graf van een neanderthaler dat 60.000 jaar oud was. Men trof hier een keur aan geneeskrachtige planten en kruiden aan. In het oude Egypte waren er al opleidingen in kruidengeneeskunde, bijvoorbeeld bij hofarts lmhotep (2980 v. Chr.).

De westerse traditie begint bij de Griekse geneeskundige Hippocrates (460 -377 v. Chr.), de vader van de geneeskunde. Hij ontwikkelde een wetenschappelijke achtergrond waarbij de feitelijke kracht van kruiden werd gebruikt. Volgens hem werd de gesteldheid van een mens bepaald door het evenwicht tussen de vier elementen (water, vuur, aarde en lucht ) en was ziekte geen straf der goden. Galenus (131-201 n. Chr.), lijfarts van de Romeinse keizer Marcus Aurelius , schreef het belangrijke standaardwerk 'De Simplicibus' over kruidengeneeskunde waarvan de kennis in heel Europa verspreid werd en gedurende de Middeleeuwen bewaard bleef. Door de eeuwen heen waren er vele grote en kleine kruidentuinen, die doorgaans met veel ijver en kunde door kloosterlingen werden onderhouden.

Veel kruiden hebben een belangrijke kalmerende invloed op ons, ze geven rust. Het zorgt ervoor dat we alles beter kunnen overzien en stimuleert het in gang zetten van ons fysieke, emotionele, mentale en psychische genezingsproces. Door een natuurlijke symbiose helpen microben, bacillen en meer ons lichaam in stand te houden.

Ons immuunsysteem is met het zenuwstelsel en het hormonale systeem verbonden. Deze communiceren met elkaar, waardoor het begrijpelijk is dat psychische processen invloed hebben op het immuunsysteem. Op psychisch niveau is dit te vergelijken met de kracht van ons denken. Willen wij veranderen of vast blijven zitten in oude patronen, die de maat aangeven voor een gezonde autonomie in o.a. het psychisch, mentale en fysiek functioneren.

De communicatie tussen het stoffelijke- en fijn etherische zenuwstelsel, hormonale systeem en de psyche heeft een invloed op het immuunsysteem. Andersom zal het immuunsysteem een invloed uitoefenen op ons bewustzijn, zo ziek zijn de kans biedt om een beter mens te worden. Leren zien waar wij niet langer in harmonie funct ioneerden. Een gezonde geest zal een gezond fysiek, emotioneel/mentaal, psychischen spiritueel lichaam en haar immuunsysteem bevorderen.

De werkelijke geneeskunde weet dat de mens zich via geest, ziel en lichaam tot uit drukking brengt en er in genezing gewerkt dient te worden aan het stimuleren ofwel vrijmaken van energetische processen. Etherische oliën die aan kruiden onttrokken worden activeren ons genezingsproces gezien ze directe invloed op ons lichaam hebben.
Image

Hoe ziet een behandeling eruit

Mijn salon is in Amsterdam te vinden. Als je binnen komt dan is de ruimte al gevuld met de heerlijke geuren van essentiële oliën. Voor de gehele behandeling moet je ongeveer 1,5 uur rekenen. Eerst zullen we samen kijken waarvoor je bent gekomen en of er nog dingen zijn waar ik rekening mee moet houden. Daarna zal ik even achter de afscherming gaan staan, zodat jij je rustig uit kun kleden tot aan je ondergoed. Daarna mag je plaats nemen op de massagetafel onder een heerlijke handdoek en deken. Als je comfortabel ligt dan ga ik starten met de massage. Na ongeveer 45 minuten is de massage afgelopen. Jij mag dan nog even heerlijk blijven liggen. Terwijl jij nog even lekker aan het nagenieten bent, haal ik wat te drinken voor ons. Tijdens het drinken zal ik je vragen hoe het is geweest. Ik geef je nog wat uitleg over wat ik heb ervaren en wat je eventueel de komende dagen kan verwachten.

Welke producten gebruik ik en waarom

Ik maak in mijn salon in Amsterdam gebruik van verschillende producten. Alle producten die ik gebruik zijn allemaal 100% natuurlijk. Het is daarom voor mij ook belangrijk om te weten of je wellicht een allergie hebt. Daarnaast kan ik bij enkele klachten soms gebruik maken van een essentiële olie. Indien ik dit wil doen zal ik hier altijd eerst om toestemming vragen bij je. Mocht je een lekkere geur willen aan je massageolie dan is dit ook mogelijk.

Een kruidenstempel massage is voor bijna iedereen geschikt door de combinatie van de warme stenen en de zachte, langzame techniek.Het is dus een ideaal om jezelf ermee te verwennen of om kado te geven aan iemand anders.
Helaas ben ik nog niet opgeleid om zwangere vrouwen of mensen met kanker te behandelen en omdat dit toch een risico volle groep is behandel ik deze mensen op dit moment nog niet. In de toekomst zal dit zeker tot de mogelijkheden behoren.

NB Ik ben geen dokter of specialist en daarom:

  • Kan ik geen diagnose stellen of aandoening vaststellen
  • Kan ik niet iets voorschrijven zoals medicijnen of kan ik huidige medicatie wijzigen. Dit dient altijd in overleg met uw arts of deskundige te gebeuren.
Statera Oleum - Met Oliën in Balans

Statera Oleum, Met oliën in balans!