Voetreflex massage

Image

Wat is een (voet) reflexologie/ reflexzonetherapie en wat doet het.

Door het gehele lichaam lopen energiebanen die geblokkeerd kunnen raken door allerlei omstandigheden. In onze maatschappij wordt er steeds meer van ons gevraagd wat veel stress op kan leveren. Door blokkade van een van de energiebanen kunt u lichamelijke klachten krijgen. Veel voorkomende klachten zijn hoofdpijn, maagklachten, huidproblemen, maar ook vermoeidheid of een depressie

In de voet, hand of oren worden weliswaar op verkleinde schaal organen, botten, klieren, weefsels weerspiegeld. Dit geldt ook voor het zenuwstelsel, het bloedvatenstelsel en lymfatisch stelsel. Een reflexzone is een plaats op de voet, hand of oor waar de weerspiegeling van bijvoorbeeld een orgaan, een klier of een bot zich bevindt. Het zenuwstelsel, het bloedvatenstelsel en lymfatisch stelsel worden ook weerspiegeld, maar zijn terug te vinden in de gehele weerspiegeling. De reflexzones zijn dus geen punten. Door middel van reflexzone een impuls te geven krijgt het betreffende lichaamsdeel/ orgaan een 'reflex' en kunnen overactieve klieren en organen teruggebracht worden naar normaal (homeostase).

Kortom, een voet reflexzonetherapie (reflexologie):

  • geeft ontspanning en dat bevordert het bereiken van een evenwichtige situatie (homeostase). 
  • verhoogt de immuniteit en activeert het zelfherstellend vermogen.
  • geeft een hormonale reactie. Hormonen helpen bij de integratie van het functioneren van verschillende delen van het lichaam. Er komt bv endorfine vrij wat een krachtige natuurlijke pijnstiller is.
  • zet het lichaam aan om uit te scheiden wat het niet nodig heeft of er niet in thuishoort. Hierdoor voel je je energieker.
  • stimuleert de stofwisseling. De toevoer van zuurstof en warmte naar de organen en lichaamsweefsels verbetert. Hierdoor kunnen de klachten afnemen of verdwijnen.

 

 

 

Image

Hoe ziet een behandeling eruit

Mijn salon is in Amsterdam te vinden. Als je binnen komt dan is de ruimte al gevuld met de heerlijke geuren van essentiële oliën. Voor de gehele behandeling moet je ongeveer 1,5 uur rekenen. Ik zal je een aantal vragen gaan stellen om vast te kunnen stellen waar ik precies rekening mee moet houden. Op deze manier kan ik samen met jou voor de optimale keuze gaan. Daarna zal ik even achter de afscherming gaan staan, zodat jij je rustig uit kun kleden tot aan je ondergoed. Na het uitkleden mag je plaats nemen op de massagetafel onder een heerlijke handdoek en deken. Als je comfortabel ligt dan ga ik starten met de massage. Afhankelijk van de keuze voor ontspanningsmassage zal ik tussen een half uur a een uur aan het masseren zijn. Na de massage mag je nog even nagenieten terwijl, ik wat te drinken haal voor ons. Tijdens het drinken zal ik je vragen hoe het is geweest. Ik geef je nog wat uitleg over wat ik heb ervaren en wat je eventueel de komende dagen kan verwachten.

Welke producten gebruik ik en waarom

Ik maak in mijn salon in Amsterdam gebruik van verschillende producten. Alle producten die ik gebruik zijn allemaal 100% natuurlijk. Het is daarom voor mij ook belangrijk om te weten of je wellicht een allergie hebt. Daarnaast kan ik bij enkele klachten soms gebruik maken van een essentiële olie. Indien ik dit wil doen zal ik hier altijd eerst om toestemming vragen bij je. Mocht je een lekkere geur willen aan je massageolie dan is dit ook mogelijk.

Een voetreflex massage is voor bijna iedereen geschikt. Dus ook voor baby's en kinderen. Helaas ben ik nog niet opgeleid om zwangere vrouwen of mensen met kanker te behandelen en omdat dit toch een risico volle groep is behandel ik deze mensen op dit moment nog niet. In de toekomst zal dit zeker tot de mogelijkheden behoren.

NB Ik ben geen dokter of specialist en daarom:

  • Kan ik geen diagnose stellen of aandoening vaststellen
  • Kan ik niet iets voorschrijven zoals medicijnen of kan ik huidige medicatie wijzigen. Dit dient altijd in overleg met uw arts of deskundige te gebeuren.
Statera Oleum - Met Oliën in Balans

Statera Oleum, Met oliën in balans!