Hotstone Massage

Image

Wat is een hotstone massage en wat doet het

In Europa is hotstone massage relatief nieuw. Echter doen de indianen in Amerika dit al eeuwenlang. In Azië en India was dit zelfs de voorloper van de acupunctuur.

Een hotstone massage is een massage die wordt gegeven met behulp van warme basaltstenen.

Deze stenen zijn harde, ijzerhoudende vulkanische stenen die door hun hoge dichtheid goed de warmte vast kunnen houden. De stenen worden verwarmt tot ong 45 graden celcius daar komt ook de naam hotstone vandaan. Er wordt beweerd dat deze stenen ook energetische krachten hebben en bij volle maan buiten neergelegd moeten worden om te kunnen herladen.

 

Hotstone massage is vooral een intuïtieve vorm van massage gecombineerd met aromatherapie en thermotherapie. Door de lange rustige en cirkelvormige strijkingen en de warmte van de stenen heeft een tot diep in het spierweefsel ontspannende en helende werking. Door het neerleggen van stenen op aandachtsgebieden treed daar een spierontspanning op waarna je met de stenen eventuele blokkades beter en dieper weg kan masseren. Op andere plaatsen wordt door het eerst masseren met de stenen en daarna de stenen neer te leggen op die plaatsen een gevoel gecreëerd het lijkt alsof de ‘handen’ nog steeds energie afgeven.

Een hotstone massage brengt balans in het lichaam door afvalstoffen af te voeren en de organen te stimuleren. Daarnaast draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam.

Image

Hoe ziet een behandeling eruit

Mijn salon is in Amsterdam te vinden. Als je binnen komt dan is de ruimte al gevuld met de heerlijke geuren van essentiële oliën. Voor de gehele behandeling moet je ongeveer 1,5 uur rekenen. Ik zal je een aantal vragen gaan stellen om vast te kunnen stellen waar ik precies rekening mee moet houden. Op deze manier kan ik samen met jou voor de optimale keuze gaan. Daarna mag jij je rustig uitkleden tot aan je ondergoed. Indien nodig kan ik je even alleen laten. Na het uitkleden mag je plaats nemen op de massagetafel onder een heerlijke handdoek en deken. Als je comfortabel ligt dan ga ik starten met de massage. Afhankelijk van de keuze voor hot stone massage zal ik tussen de 30 en 60 min aan het masseren zijn. Na de massage mag je nog even nagenieten terwijl, ik wat te drinken haal voor ons. Tijdens het drinken zal ik je vragen hoe het is geweest. Ik geef je nog wat uitleg over wat ik heb ervaren en wat je eventueel de komende dagen kan verwachten.

NB: Houd er rekening mee dat er wat olie aan de onderkant van het haar kan komen. Hierdoor kan na de massage het haar vettig aanvoelen.

Welke producten gebruik ik en waarom

Ik maak in mijn salon in Amsterdam gebruik van verschillende producten. Alle producten die ik gebruik zijn allemaal 100% natuurlijk. Het is daarom voor mij ook belangrijk om te weten of je wellicht een allergie hebt. Daarnaast kan ik bij enkele klachten soms gebruik maken van een essentiële olie. Indien ik dit wil doen zal ik hier altijd eerst om toestemming vragen bij je. Mocht je een lekkere geur willen aan je massageolie dan is dit ook mogelijk.

Een ontspannings massage is voor bijna iedereen geschikt door de combinatie van de warme stenen en de zachte, langzame techniek.Het is dus een ideaal om jezelf ermee te verwennen of om kado te geven aan iemand anders.
Helaas ben ik nog niet opgeleid om zwangere vrouwen of mensen met kanker te behandelen en omdat dit toch een risico volle groep is behandel ik deze mensen op dit moment nog niet. In de toekomst zal dit zeker tot de mogelijkheden behoren.

NB Ik ben geen dokter of specialist en daarom:

  • Kan ik geen diagnose stellen of aandoening vaststellen
  • Kan ik niet iets voorschrijven zoals medicijnen of kan ik huidige medicatie wijzigen. Dit dient altijd in overleg met uw arts of deskundige te gebeuren.
Statera Oleum - Met Oliën in Balans

Statera Oleum, Met oliën in balans!