Ontspanningsmassage

Image

Wat is een ontspanningsmassage en wat doet het

Een ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Deze massage is al duizende jaren oud. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

De ontspanningsmassage heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt in de buitenste huidlagen. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager. Het doel is wel, om een volledige ontspanning te bewerkstelligen in het lichaam. De ontspanningsmassage geeft een gevoel van complete ontspanning. Opgebouwde spanningen vloeien weg waardoor u zich weer als herboren voelt. Hierdoor zullen diverse lichaamsfuncties beter gaan functioneren waardoor u zich fitter zult gaan voelen.
Image

Hoe ziet een behandeling eruit

Mijn salon is in Amsterdam te vinden. Als je binnen komt dan is de ruimte al gevuld met de heerlijke geuren van essentiële oliën. Voor de gehele behandeling moet je ongeveer 1,5 uur rekenen. Ik zal je een aantal vragen gaan stellen om vast te kunnen stellen waar ik precies rekening mee moet houden. Op deze manier kan ik samen met jou voor de optimale keuze gaan. Daarna mag jij je rustig uitkleden tot aan je ondergoed. Indien nodig kan ik je even alleen laten. Na het uitkleden mag je plaats nemen op de massagetafel onder een heerlijke handdoek en deken. Als je comfortabel ligt dan ga ik starten met de massage. Afhankelijk van de keuze voor ontspanningsmassage zal ik tussen de 30 en 60min uur aan het masseren zijn. Na de massage mag je nog even nagenieten terwijl, ik wat te drinken haal voor ons. Tijdens het drinken zal ik je vragen hoe het is geweest. Ik geef je nog wat uitleg over wat ik heb ervaren en wat je eventueel de komende dagen kan verwachten.

NB: Houd er rekening mee dat er wat olie aan de onderkant van het haar kan komen. Hierdoor kan na de massage het haar vettig aanvoelen.

Welke producten gebruik ik en waarom

Ik maak in mijn salon in Amsterdam gebruik van verschillende producten. Alle producten die ik gebruik zijn allemaal 100% natuurlijk. Het is daarom voor mij ook belangrijk om te weten of je wellicht een allergie hebt. Daarnaast kan ik bij enkele klachten soms gebruik maken van een essentiële olie. Indien ik dit wil doen zal ik hier altijd eerst om toestemming vragen bij je. Mocht je een lekkere geur willen aan je massageolie dan is dit ook mogelijk.

Een ontspannings massage is voor bijna iedereen geschikt door de zachte en langzame techniek. Dus ook voor baby's en kinderen. Het is dus een ideaal om jezelf ermee te verwennen of om kado te geven aan iemand anders.
Helaas ben ik nog niet opgeleid om zwangere vrouwen of mensen met kanker te behandelen en omdat dit toch een risico volle groep is behandel ik deze mensen op dit moment nog niet. In de toekomst zal dit zeker tot de mogelijkheden behoren.

NB Ik ben geen dokter of specialist en daarom:

  • Kan ik geen diagnose stellen of aandoening vaststellen
  • Kan ik niet iets voorschrijven zoals medicijnen of kan ik huidige medicatie wijzigen. Dit dient altijd in overleg met uw arts of deskundige te gebeuren.
Statera Oleum - Met Oliën in Balans

Statera Oleum, Met oliën in balans!